понеделник, 10 юни 2013 г.

Фестивал "Дни на щастието" в Пловдив

Днес в Пловдив почват ДНИ НА ЩАСТИЕТО. Фестивал, който изследва какво е щастието... и дава шанс на хората да се почувстват инстинското щастие - да бъдеш себе си.

Да танцуваш себе си.
Контактна импровизация - танц на щастието - също е в програмата:













14 юни, петък, 21.30

КИ пред Централната Поща с видео прожекции
  

16 юни, неделя, 16.30
 Йога-Студио "Шанти"

Презентация, прожекции и уъркшоп по КИ

Вход свободен


събота, 8 юни 2013 г.

Тренировки по КИ в гр. Пловдив

Започнахме редовни занимания по контактна импровизация в гр. Пловдив!

 

КЪДЕ?
Бизнес-Център РИЛОН (до Военната Болница)

КОГА?
неделя 17.00 - 20.00

КОЛКО ПАРИ?
5 лева на посещение

НА КАКВО ЩЕ СЕ УЧИМ?

1. Техника на безопасност
Учим се да падаме, да се приземяваме меко, да пазим колената, учим се да пазим себе си и партньора без да го блокираме, учим се да пазим мускулите на гърба в поддъжките, да бъдем нащрек към това което се случва в пространството наоколо и да бъдем адекватни в дезориентиращи ситуации.

2. Тренираност на тялото
Учим се плавно да сменяме нивата, да слизаме на пода, да се издигаме, да претъркаляме и да се движим по спирални траектории, да стоим обърнати с главата надолу, да дишаме с корема и да изпълваме всяко движение с дъха си, развиваме сила и гъвкавост на гръбначния стълб, да прилагаме масаж.

3. Тренираност на ума
Учим се да бъдем чувствителни към тялото и физическите си усещания, за да бъдем леки и течащи, да осъзнаваме всяко движение, учим се да построяваме движението от долната част на тялото (от корема). А за тази цел се учим също и да успокояваме ума, да не даваме оценка на нищо и да приемаме всичко, което се случва с лекота и такова каквото е, за да можем бързо и адекватно да реагираме на случващото се. Освобождаваме се от страховете, измислените ограничения, стереотипите, учим се да се доверяваме и да предприемаме осъзнати рискове.

4. Работа с тежестта
Учим се да прехвърляме собствената си тежест и да поемаме тежестта на партньора, да разпределяме тежестта си върху опора и да я дозираме, да бъдем леки, изучаваме физиката и метафизиката на поддръжките и баланса.

5. Раждането на потока в танца
Учим се как да развиваме диалог с партньора, да го следваме, да предлагаме нещо, да даваме импулс, да следваме импулса, да се концентрираме върху точката на контакта, да позволяваме на всяко движение да продължи, да се разливаме без граници, и най- накрая, да позволим на потока от инерцията да ни носи.